4 motive pentru care ai nevoie de ajutorul unui nutritionist

In cazul in care esti una dintre acele persoane care a luat decizia de a urma o dieta, respectiv de a adopta un stil de viata sanatos, atunci este bine sa incepi cu dreptul. Mai ales daca nu este prima data cand faci asta, este necesar sa consulti un nutritionist. Acesta te va ajuta sa te acomodezi mai usor noului stil de viata, sa dezvolti o placere fata de o alimentatie sanatoasa.

Daca nu esti suficient de hotarat/a pana in momentul de fata vis a vis de acest nou inceput, iti prezint mai departe o serie de motive pentru care ai nevoie de un specialist si cum te va ajuta acesta. In cele din urma o reteta nutritionist Cluj 2018 va fi tot ce ai nevoie, alaturi de o motivatie pe masura, pentru a ajunge acolo unde iti propui.

Vei afla care este greutatea optima pe care trebuie sa o atingi!

De obicei specialistul foloseste formule sigure prin care afla greutatea corporala ideala a unei persoane. In acest sens se raporteaza la anumite masuratori si date. Daca ai ajuns sa te compari din punct de vedere al greutatii cu alte persoane de inaltimea si varsta ta si ai ajuns la concluzia ca ceva nu este in regula, atunci neaparat va trebui sa faci acest pas.

In principal acesta va utiliza un cantar cu bioimpedanta, cu ajutorul caruia iti va spune despre compozitia corpului tau, respectiv cantitatea de grasime, procentul acesteia din corp etc. – este o constatare ce il va ajuta, alaturi de tine si din punct de vedere medical sa atingi greutatea optima.

Vei descoperi care este cauza kilogramelor in plus

Neaparat trebuie sa identifici cauza kilogramelor in plus. In acest mod vei sti sa eviti respectivul obicei alimentar, sa faci lucrurile altfel. Rezultatele ar trebui sa fie ulterior durabile, insa asta va depinde si de cat esti tu de motivat/a sa te mentii intr-o forma optima.

Ti se va alcatui o reteta raportata la regimul tau din trecut

Conteaza intr-o foarte mare masura ca cel la care apelezi sa stie in detaliu trecutul tau, in sensul sanatatii si a dietelor pe care le-ai mai urmat. De altfel, trebuie sa stie acesta in alcatuirea unei retete potrivite ce alergii ai, ce alimente iti plac si care nu. Toate acestea vor dicta in cele din urma o structura potrivita a regimului alimentar.

Vei primi lista cu un regim alimentar complex

Desi in prima faza ar putea sa ti se para ca alimentele introduse sunt prea diversificate, afla ca diversificarea este cheia unei alimentatii sanatoase. Nutritionistul iti va realiza un regim personalizat, in functie de preferintele tale, insa ai in vedere si faptul ca va trebui sa introduci produse cu care poate nu esti atat de familiarizat. Conteaza si trebuie sa urmezi si planul orar de servire a meselor, respectiv a gustarilor.

Poate la inceput iti va parea dificil si vei avea tendinta sa renunti. Incearca sa mentii insa planul si sa il urmezi. Cand vor incepe sa apara rezultate, satisfactia va fi pe masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *