Ai ales sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura. Tubulatura va fi o problema?

ventilatie cu recuperare caldura

Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura va fi de viitor. Tot mai multi isi dau seama ca nu au alta sansa decat sa creeze in interior un mediu cat mai bine controlat. Astfel, pentru ca aerul inspirat sa fie mereu curat, filtrat, pentru a tine la distanta mucegaiul, a tine sub control umiditatea un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura este preferat.

Astfel de sisteme sunt imediat disponibile la Altecovent, cu pagina de prezentare Ventilatiecurecuperarecaldura.ro. Vorbim despre un renumit furnizor de nisa, ce pune la dispozitia clientilor servicii complete si anume: sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura, accesoriile necesare, montajul de asemenea, service si mentenanta. Echipa se ocupa implicit de carotari si proiectari.

Sunt doua tipuri de sisteme de ventilatie:

  • Sistemele centralizate. In acest caz exista o singura unitate de ventilatie ce se monteaza in loc special amenajat, camera tehnica. Implica si tubulatura ventilatie.
  • Sistem descentralizat care implica unitati independente in fiecare incapere. De data aceasta nu mai vorbim de nevoia de a monta si tubulatura de ventilatie. Cu toate acestea, nu este de fiecare data o optiune posibila.

Cand si unde se va monta un sistem de ventilatie

De preferat ca acest lucru sa se intample cand o locuinta sau un spatiu sunt inca in faza de construire sau renovare. Asta pentru ca in acest fel va fi proiectat sistemul astfel incat sa se adapteze totul din mers si sa se ajusteze tot ce tine de amplasare. Mai greu este insa cand ai toti peretii finisati si toate puse la locul lor sa mai schimbi cate ceva.

Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura poate fi montat atat in resedinte, in spatii comerciale, cat si in locuinte. Acesta functioneaza pe principiul aerului ventilat, circulat si filtrat in doua etape: evacueaza aerul din interior, preia caldura de la acesta si o transfera aerului ce vine de la exterior, nu inainte ca acesta sa fie filtrat. Asadar, indiferent de anotimp, indiferent ca esti sau nu acasa, ca este vant, frig sau ger sau indiferent daca deschizi sau nu fereastra spre exemplu ai mereu aer fresh acasa.

Ce te intereseaza in mod deosebit in privinta tubulaturii

Cu siguranta ai experimentat pana acum ce inseamna un sistem de ventilatie zgomotos. Stii senzatia aceea ciudata, bizara cand aerul se aude cum parcurge prin toata tubulatura? Evident ca nu ti-ai dori pentru tine acasa o astfel de situatie. Exista si o maxima admisa privind poluarea fonica. In fond, te intereseaza ca sistemul sa functioneze optim si sa fie si silentios. Pentru asta, trebuie sa il alegi corespunzator.

Cei de la Altecovent iti pot oferi asistenta tehnica. Spre exemplu, daca ceri oferta de pret, aceasta va fi personalizata. Astfel, cu toate accesoriile incluse si implicit cu grila ventilatie inclusa, vei primi un pret aferent unui sistem optim pentru suprafata locuintei tale. Ai doua variante, oferta de pret pentru sistem de ventilatie cu recuperare de caldura centralizat si descentralizat.

In privinta tubulaturii – daca ai ales optiunea de sistem centralizat – trebuie sa stii ca nu orice este bun. Evident, aceste elemente parte din sistem au un cuvant de spus in modul in care va functiona sistemul, ce randament are si cat de zgomotos este. Specialistii spun ca tubulatura are un mare impact in privinta uzurii sistemului in sine.

Tubulatura, aleasa in functie de tipul de sistem

Tubulatura de calitate inseamna cea care are anumite caracteristici precum:

  • Este flexibila. Adica asta inseamna ca atunci cand va fi montat tot sistemul celor in cauza la va fi relativ usor sa lucreze cu tubulatura flexibila.
  • Interiorul tubulaturii sa fie neted si aerodinamic. De la sine inteles ca acest lucru inseamna ca aerul nu va fi impins prin tubulatura si astfel tot traseul acestuia nu va fi ingreunat si nici zgomotos.
  • Asta inseamna ca in interior nu se va acumula murdarie, ce poate fi destul de greu de curatat. Unele tipuri de tubulaturi sunt de asemenea tratate antibacterian, o masura extra de precautie ca aerul care circula prin sistem este unul curat si cand este livrat in punctul final este la fel de fresh si curat, fara poluanti.

Nu in cele din urma, este de interes ca tubulatura de ventilatie sa fie rezistenta. Unii aleg specific de la un brand anume, ca o garantie a calitatii. Nu este gresit, pana la urma ceva de calitate indoielnica inseamna si riscul ca in scurt timp sa apara defectiuni.

Grila de ventilatie, o alta grija

Chiar daca la randul sau face parte  din seria de accesorii ale sistemului de ventilatie, aceasta are si ea importanta sa. Aceasta poate fi curatata periodic, dar daca se ingalbeneste sau murdaria pare imposibil de curatat, va fi mai bine sa fie schimbata. In astfel de situatii echipa de la Altecovent te poate ajuta negresit.

In fond, nu este greu de schimbat, dar este nevoie de ajutor de specialitate. Este nevoie de o interventie minora pana la urma. Dar, de preferat sa fie vorba de cei din domeniu care fac asta. Nepasarea, delasarea sau amanarea in ceea ce priveste schimbarea sau curatarea grilei de ventilatie duce nu numai la ingalbenirea acesteia. Este deranjant vizibil vorbind, dar este si riscant pentru ca in final aerul ce ajunge in incaperi trece prin grila de ventilatie.

Altecovent, servicii complete

Atunci cand iti alegi firma cu care sa colaborezi ai marele avantaj ulterior ca esti pe maini bune si nu te mai preocupi tu de toate detaliile. Cei de la Altecovent au servicii complete, cum este mentionat in randurile de mai sus. Pot fi achizitionate de aici elementele ce fac parte din sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura, chiar si sistemul in sine. De asemenea, tot ei monteaza si astfel eviti sa ai situatii de genul conflicte intre diversi prestatori de servicii.

Afla mai multe despre asta si cum te poate ajuta echipa Altecovent, din pagina oficiala. Tine cont ca sunt promotii variate si ai sansa sa cumperi sistemul dorit la un super pret. Informeaza-te si alege corect si avantajos!

Contact: info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *