Alimentatia culturistilor

Esti un barbat bine, insa vrei sa te faci si mai bine, sa mai pui niste muschi pe tine si sa incepi sa te simti mult mai puternic decat esti acum. Se stie ca alimentatia in cazul culturistilor sau a celor care vor sa mai puna pe ei niste masa musculara este esentiala, si de asemenea pentru toata lumea. Asadar, ce ar trebui sa mananci mai exact pentru a-ti dezvolta muschii intr-un mod frumos?

Hrana pe care o consumam in mod zilnic are un efect de oglinda asupra noastra, adica influenteaza in mod direct felul in care aratam pe zi ce trece. Pentru culturisti si cei care vor sa isi construiasca in corp mai frumos si mai armonios, fie pentru dorinta proprie de a arata mai in forma, fie pentru ca sunt niste sportivi si vor sa dea tot ce pot in cadrul competitiilor de genul.

Alimentatia reprezinta o mare parte din succesul dezvoltarii unul corp bine lucrat si definit si reprezinta cam 70% din rezultatul final, deci va trebui sa te axezi destul de mult si sa dai atentie oricarui sfat legat de ceea ce ar trebui sa mananci, sa bei si sa iei pe langa daca vrei sa devii ca un mai tanar Schwarzenegger, la inceputurile lui in culturism.

Mai intai de toate, ar trebui sa iti faci un plan de alimentatie si un program cu ceea ce sa mananci pentru a-l putea respecta mai usor, asta pe langa programul de sala, binenteles. Nu vei capata un corp de milioane doar daca vei manca mult. Suplimente si proteine pentru masa musculara sunt foarte necesare si te pot ajuta sa iti dezvolti muschii intr-un mod mult mai rapid si mai eficace.

Insa, painea alba, maioneza, alimentele pline de proteine si de calorii in general sunt foarte adecvate in cazul alimentatiei unui culturist. Branza, pestele, carnea de pasare, ouale, laptele, fasolea, fructele si legumele sunt doar cateva dintre alimentele ce sunt specifice alimentatiei unui barbat ce vrea sa arate bine si sa se simta bine, pentru ca ajuta la consolidarea trupului si pastrarea energiei in urma antrenamentului fizic.

Glucidele sunt foarte importante pentru culturisti si de aceea ar trebui sa nu te rezumi doar la ceea ce iti place, si sa incerci sa consumi cat mai multe banane, cartofi, musli, paine neagra si paste fainoase. De asemenea, in cazul bauturilor pe care ai voie sa le consumi se incadreaza apa, lichidul esential pentru viata.

Organismul nostru este constituit in cea mai mare parte din apa, iar daca vei consuma cat mai multa apa aceasta substanta pe langa alimentele de baza unei diete de culturist, masa musculara se va dezvolta frumos. In ceea ce priveste programul alimentar, mesele zilnice trebuie sa se ia la intervale de 2-3 ore intre ele.

Acest fapt, acest obicei pe care ti-l vei crea, va ajuta la sporirea metabolismului si iti va hrani si dezvolta muschii in permanenta. Insa, fii cu bagare de seama. Odata inceput, acest program trebuie mentinut. Odata cu hrana consistenta, cu apa bauta in mod regulat si cat mai multa, orele de la sala trebuie sa fie pe primul plan si dedicarea ta in acest caz trebuie sa fie primordiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *