Barbatii insala mai mult- mit sau realitate?

De-a lungul timpului am crescut cu etichete. Barbatii beau mai mult, insala mai mult, femeile sunt victime, gospodine. Lucrurile s-au inversat totusi in ultimul timp. Traim cu impresia asta caci nimic nu este mai sigur decat ceea ce cercetatorii spun. Astfel ca daca la intrebarea “cine insala mai mult” ai tendinta sa raspunzi ca barbatii nu este gresit. Cel putin asta spun cercetatorii.

De ce se intampla asta totusi? Cercetatorii din Texas pun totul pe seama impulsului sexual. Se pare totusi ca in randul femeilor si al barbatilor auto controlul exista in egala masura doar ca in cazul celor din urma sunt acele impulsuri sexuale manifestate mai puternic. Sa punem totusi asta in seama decentei? Sau a lipsei de putere de a refuza, de a gandi ca este gresit sa inseli?

Pana la urma totul are un sens de vreme ce din nou ne lovim de un stereotip. In societate exista etichete puse acelor femei care au avut mai multe relatii in timp ce un barbat cu multiple relatii de-a lungul timpului este un adevarat macho. Intelegem clar ca barbatii se controleaza mai greu in preajma femeii, ca acestea sunt adevarate cuceritoare si mrejele lor ii fac sa uite ca au acasa o sotie/iubita, partenera. Pana la urma asta isi doresc insa numai pentru ele.

Si daca nu toate detin cheia succesului in ceea ce priveste stoparea infidelitatii partenerului un alt studiu in acest sens arata ca gentile de firma ar putea sa ajute. Nu este vorba de a compensa cu faptul ca au calcat stramb ci a purta o geanta de lux reprezinta un statut bun, faptul ca exista o relatie serioasa. Astfel ca barbatii se dau usor la o parte si se observa ca nu exista tendinte de a flirta cu acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *