Cafeaua, aliatul perfect

Se stie ca o ceasca de cafea este suficienta sa iti aduca un nivel de energie optim pentru inceperea unei zile de munca. Sau pur si simplu pentru a te trezi mai bine ai nevoie de o cafea; majoritatea gandeste astfel si nu este deloc gresit. Desi ar putea deveni si din asta o dependenta cafeaua este cea care iti aduce mai multe beneficii pe care nici nu le banuiai.

Din lista de afectiuni ce se pot dezvolta pe termen lung se pare ca o cafea bauta dimineata cel mai adesea si intr-un ritm repetat va tine la distanta:

  1. Diabetul si asta pentru ca se inhiba secretia de insulina. Glicemia se pastreaza la un nivel optim astfel ca in timp sunt mai putine sanse de a se dezvolta diabetul. Desigur in acest caz se refera la acea cafea fara zahar caci nu poti miza pe indulcitor sa iti reduca din insulina.
  2. Cel putin cand vine vorba de femei un consum regulat de cafea insa ce nu ar trebui sa depaseasca 2 cesti pe zi inseamna in risc scazut de a face atac de cord. Contrar a ceea ce se crede ca tine de cresterea tensiunii cafeaua poate sa faca inima sa bata cu regularitate si sa evite posibile atacuri ce stim ca pot duce si la pierderea vietii.
  3. Boala uitarii, Alzheimer. In cazul celor care sufera de asa ceva o proteina anume declanseaza totul si conform studiilor se pare ca tot cafeaua este cea care ar putea sa tina la distanta o astfel de boala. Nu este un tratament, nu este ceea ce combate poate gena de a mosteni asa ceva insa sunt sanse de a tine la distanta si aceasta boala.
  4. Cafeaua protejeaza ficatul. Sau cel putin intr-o masura astfel ca devine cea care tine la distanta bolile de ficat datorita a doua uleiuri din compozitia sa, cafestolul si cahveolul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *