Ce ai manca dupa o apocalipsa?

Potrivit filmelor de la Hollywood, dupa ce incepe o apocalipsa, vei putea sa te descurci cu toata mancarea impachetata/conservata pe care a lasat-o societatea in  urma. Si stii ca in cele din urma, toate batoanele de Mars si toti hamburgerii congelati se vor termina, ceea ce inseamna ca va trebui sa inveti  sa vanezi veverite si pisici. Sigur, stii ca motivul pentru care toata lumea arata asa de sanatos in filme este ca Hollywood-ul n-ar ar pune actorii sa se infometeze doar ca arate mai autentic, dar iti si dai seama ca o persoana descurcareata o va scoate la capat, in viata reala, intr-un astfel de scenariu.

Dar .. ati auzit de scorbut? Acea boala oribila pe care marinarii de pe vremuri o faceau cand nu consumau destula vitamina C? De unde iti vei face rost de citrice in viitorul post-apocaliptic, dupa ce Kaufland ramane fara portocale? Foametea este unul dintre cei Patru Calareti ai Apocalipsei, dar fratele mai mic si mai slabanog, „Malnutritia” este cu siguranta o alternativa in echipa.

In filme ca „The Book of Eli”, aflam ca Denzel Washington este capabil sa supravietuiasca pentru ca este un vanator foarte smecher, dar oricine urmeaza o dieta stricta, formata doar din jivinele padurii, ar simti curand efectele deficientei de micronutrienti, deoarece nu primeste destule vitamine si minerale.

Corpul nostru foloseste fier, iod, vitamina A, folacina, zinc etc din alimentele ambalate. Marea majoritate din noi nu avem idee care mancaruri contin aceste lucruri si de cat din ele avem nevoie pentru a supravietui. Fara acei nutrienti, pot sa apara niste consecinte teribile, precum anemia, iritatii de piele sau o imunitate scazuta. Grupul acela de zombi pe care l-au distrus cu un cocktail Molotov saptamana trecuta putea sa fie doar un grup de oameni normali care nu au avut nimic altceva de mancat decat rulouri de pizza in ultimele opt luni.

Cu alte cuvinte, problema nu e doar sa gasesti mancare – ci sa gasesti mancarea potrivita. Asta inseamna ca sa inveti sa tragi cu arcul nu e de ajuns, pentru ca organismul tau are nevoie de carbohidrati, proteine, grasimi, vitamine si minerale si cel putin unul dintre aceste lucruri nu provine din carnea de animal, oricat de delicioasa ar fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *