Ce demonstreaza ca femeile traiesc mai mult

Femeile traiesc mai mult, in medie cu 5 ani mai mult fata de barbati. De ce exista acest fenomen? Specialistii spun ca este vorba de stilul de viata si de modul in care gestionam situatiile medicale. Se intampla sa fie vorba si de modul in care lucreaza natura caci tine si de gena.

Spre exemplu una din explicatiile pe care le ofera specialistii se refera la faptul ca in cazul barbatilor, spre deosebire, de femei, lobul frontal este cel care se dezvolta mai greu. Ce rol are acesta? Aceasta parte este se pare responsabila de faptul ca ne asumam mai multe sau mai putine riscuri. Asadar, femeile sunt mai prudente, ceea ce le tine departe de situatiile in care se vor lovi de boala si nu numai. Barbatii insa se considera mai puternici si se avanta mai tare in orice situatie.

Femeile sunt mai prietenoase. In medie se pare ca acestea au mai multe sanse sa imprieteneasca cu cei din jur, in jur de 50% sanse din acest punct de vedere. Astfel, sansele lor sa traiasca mai mult datorita vietii lor sociale. Spre deosebire de acestea barbatii sunt mai retincenti in a-si face prieteni si a socializa prea mult.

Si bolile de inima sunt cele care le cam ocolesc pe femei cei putin in anii tineretii. Asadar, daca in jurul varstei de 30  pana la 40 de ani acestia ajung sa fie diagnosticati cu boala de inima femeile ar putea avea aceeasi soarta insa cu 10 ani mai tarziu.

Pana si cand vine vorba de accident sansele ca o femeie sa supravietuiasca sunt mai mari. In egala masura specialistii spun ca exista mai multe sanse ca femeile sa treaca cu brio peste situatii medicale ce implica se pare infectii spre exemplu. In orice caz, totul se explica si prin prisma faptului ca femeile sunt mai responsabile cu starea lor de sanatate si cu monitorizarea acesteia. Barbatii in schimb cel putin in medie de 28% refuza chiar si controlul de rutina.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *