Ce greseli comune facem

In intimitate ata ai crede ca nimic nu poate fi o sursa de microbi spre exemplu de vreme ce nu imparti nimic nu nimeni. Dar nu ai o garantie in acest sens mai ales cand anumite lucruri sunt puse  la intamplare. Daca ai analiza la microscop toate lucrurile tale te vei speria.

Cele mai comune greseli

Conform Huffington Post facem anumite greseli ce caracterizeaza la scara mare pe toata lumea. Un prim exemplu din lista alcatuita este legata de periuta de dinti ce se situeaza la mai putin de 2 metri de toaleta. O gresala ce face ca dupa fiecare utilizare a toaletei apa va imprastia stropi pe o raza de 1,8 metri. Si daca crezi ca ar trebui sa dispui de acea aparatoare sau capac pentru periuta te inseli din nou caci un  mediu inchis favorizeaza o dezvoltare mai rapida a microbilor.

Folosirea prosoapelor implica de asemenea anumite restrictii daca ne dorim sa avem grija de propria sanatate. Pentru ca bacteriile se inmultesc cel mai mult si mai bine intr-un mediu umed dupa ce ai folosit un prosop ar fi bine sa nu te gandesti sa il pui la loc. O simpla schema in acest sens recomanda schimbul de prosoape in fiecare zi sau saptamanal cand nu imparti casa cu nimeni.

Ai crede ca vasul de toaleta este cel mai aglomerat loc pentru microbi. Te inseli; de fapt podeaua din baie este cea care gazduieste nu mai putind e 300 de mii de bacterii astfel ca a te plimba descaltat prin baie nu este deloc bine. Nici macar dupa dus, nici macar pentru scurt timp.

Si nu in cele din urma ar trebui sa dedicam mai mult timp spalatului pe maini. Ne grabim si asta face ca nici macar 20 de secunde sa nu dedicam acestui obicei cand de fapt cel putin 20 de secunde ar trebui sa insemne „sapuneala”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.