Cum motivezi copilul sa fie mai dornic de sport

Traim in lumea in care uitam de sport si suntem mai mult ancorati in fata calculatoarelor. Suntem deja intr-o lume ce uita de lucruri simple. Partea si mai proasta este ca o astfel de tendinta este cea care influenteaza si pe copii. Cum ii readucem in punctul in care sa le placa sportul?

Metode de educatie sportiva

In prima faza parintii trebuie sa fie constienti de faptul ca sportul este necesar si mai apoi sa incerce orice cale spre a-l atrage pe cel mic in aceasta lume. Asadar, tinant cont de asta se poate merge pe ideea de:

  1. Alegere. Nu trebuie sa impunem sa faca ceva anume. Pur si simplu lasandu-l sa isi aleaga ce ii place atractia pentru asta il va ajuta sa repete tot mai des acest obicei. Asadar, fie ca este vorba de inot sau de mers cu bicicleta, lasa-l sa isi defineasca propriile alegeri si preferinte.
  2. Exemplu. Se spune ca puterea exemplului este cea care te ajuta sa vezi concret care sunt efectele unor decizii, care sunt sansele de a razbate si asa mai departe. Se aplica si cand vine vorba de sport ca propriul exemplu ce vine de la parinte sa il ajute pe cel mic sa isi dea seama de importanta miscarii si de rezultatul ei. Stii cum se spune, daca umbli intr-un grup de bogati sunt mai multe sanse sa ajungi chiar si tu unul.
  3. Motivare. Orice om are nevoie din cand in cand de o motivare propice pentru a persevera in viata, in anumite momente. Pregateste-l pentru concursuri, motiveaza-l sa fie castigator. Opteaza pentru sporturi de echipa pentru a-l ajuta sa se motiveze in grup. In orice caz, sustinerea conteaza extrem de mult fie ca este vorba de castig sau de pierdere.

Are motive sa  practice un sport anume? Cu siguranta ca da numai ca trebuie sa le descopere mai intai de toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *