Cum putem rezolva problema foametei globale?

In timp ce rezolvarea acestei probleme poate fi considerata in prezent doar un vis, exista unele lucruri pe care persoanele fizice sau guvernele pot sa le faca pentru a rezolva problema foametei din lume. Deoarece lumea are o cantitate finita de teren arabil si aparent, un numar infinit de locuitori care au nevoie de mancare, rezolvarea problemei foametei din lume pare a fi o provocare serioasa. Cu toate acestea, noile tehnologii de alimentatie si imbunatatirile din domeniul politic pot determina un pas important catre incheierea fenomenului de foamete in masa.

O modalitate care ar putea rezolva aceasta problema cu care ne confuntam la nivel mondial, ar fi dezvoltarea de metode de a crea alimente la scara mondiala. Multi oameni traiesc astazi in zone ale lumii care nu au fost niciodata capabile sa produca suficiente culturi alimentare sau au fost aproape imposibile de a fi irigate. Unele terenuri arabile nu pot fi folosite din cauza unor regimuri politice care fac ca agricultura sa fie inaccesibila locuitorilor. Prin dezvoltarea de noi metode de crestere a culturilor, oamenii ar putea avea suficienta hrana pentru a-si satisface nevoile proprii.

Care sunt cele mai afectate state de foamete?

Intr-un raport realizat de catre ONU, se pare ca mai mult de un sfert din populatia lumii merge la culcare cu burta goala. Cea mai afectata tara este Haiti, unde mai mult de jumatate din cetateni sufera de malnutritie. Capitala Port-au-Prince a fost afectata, in anul 2010, de un cutremur devastator, in urma caruia 160.000 de oameni si-au pierdut viata, iar 1,5 milioane si-au parasit locuintele.

In ultimul sfert de secol s-au inregistrat progresele cele mai notabile in America Latina, Caraibe, precum si Asia de Est, de Sud-Est si de Centru. Cu toate acestea, in ciuda unei scaderi a cazurilor de malnutritie, raportul a notat ca multe tari africane continua sa se confrunte cu crize alimentare. In 20 de tari, malnutritia afecteaza cel putin un sfert de populatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *