Curiozitati despre tomate

Rosiile sunt o sursa buna de hidratare si nu numai; le consumi cu drag, iti sunt cele care iti fac salata mai delicioasa insa prea putine cunosti despre ele. Vei fi poate surprins sa afli ca:

  1. Acestea nu ar trebui sa fie lasate la frigider. Asta va face ca in timp aciditatea lor sa fermenteze si sa se ajunga in punctul in care acestea nu mai sunt bune de consum. De fapt un astfel de obicei inseamna sa iti limitezi timpul in care ai putea sa consumi rosiile decat daca s-ar pastra la temperatura camerei.
  2. Rosiile erau considerate a fi otravitoare si aveau o reputatie in acest sens. Nobilii le considerau a fi otravitoare dupa ce concret se inregistrasera cazuri de acest gen. De fapt de vina era se pare faptul ca acestia obisnuiau sa consume mancarea din vase cu metale grele; explicatia este una simpla si anume tine de faptul ca aciditatea rosiilor faceau ca acestea sa capete o valoarea metalica ce o data ajunsa in sange afecteaza si duce chiar si la deces.
  3. Stiai ca rosiile sunt de fapt fructe si nu legume?
  4. Din randul producatorilor se numara China si America care isi disputa se pare un loc fruntas de producatori de rosii insa nu si de consumatori din pacate.
  5. Rosiile pomi d’oro au si ele o istorie si se refera la faptul ca italienii le-au adus pentru prima data in Europa si nestiind ce denumire sa le ofere le-au spus asa cum le este aspectul si anume mici si galbene, ca parca din aur.
  6. Exista un jur de 10 mii de tipuri de rosii.
  7. Prima datare a cultivarii de rosii vine de la azteci in jurul anului 700 i HR.
  8. Nu in ultimul rand ar trebui sa stii ca rosiile sunt benefice si cand vine vorba de ten, de tratamente pentru piele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *