Curiozitati din ale gastronomiei si alimentelor pe care le adori

Cu totii avem o lista de alimente pe care le adoram si cu toate acestea nu stim prea multe despre ele. Stim ca sunt delicioase si ne rezumam la asta. Descopera cateva curiozitati care te vor uimi.

Pizza

Se stie despre ea ca a fost mai intai de toate un soi de mancare a saracilor, pentru ca includea numai resturi. Cat despre cea hawaiiana, culmea si ironic, se pare ca numele ei nu are legatura cu „inventatorul” pentru ca acesta este canadian de fapt.

Cartofii prajiti

Acei French Fries sunt vestiti in toata lumea insa se pare ca gresim cand credem ca originea lor este in Franta. De fapt, cartofii prajiti sunt oarecum o combinatie gastronomica, introdusa ca „trend” si definitie de soldatii americani ajunsi in Franta in timpul primului razboi mondial.

Produsele care nu expira

Sunt si produse care nu au un termen de valabilitate. Asadar, acestea sunt de lung consum. In aceasta categorie se inscrie cu succes otetul sau chiar si mierea.

Hamburger

Ce poate fi mai popular si mai ales in SUA daca nu hamburgerii? Insa se pare ca trendul lor este la nivel extins si adoptat de catre toti, din toata lumea. Probabil dupa ce gusti si iti mai dai seama ca poatre avea atat de multe variatii la retete iti vei dori sa aplici regula de mancare rapida si buna la gust. Asa ca unu din 2 tipuri de sandwich-uri ce se vand in Franta e un hamburger. Sa ne miram?

Somonul

De regula, somonul este definit de o culoare rozalie. Insa nu in toate cazurile. Studiile au aratat ca acea nuanta rozalie a carnii de somon se datoreaza crustaceelor pe care le consuma. In crescatorie insa somonul nu are parte de astfel de „mese”. Pentru a nu iesi din tipare se pare ca se vopseste carnea pentru a arata corespunzator. In caz contrar ar fi gri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *