Educatia copiilor

Educatia unui copil se face atat in mediul familial cat si mediul in care se dezvolta si traieste copilul.Oricat ne-am stradui sa dam educatia perfecta unui copil nu vom reusi niciodata.Nimeni nu este perfect !

Avand in vedere situatia economica din tara noastra, principalul lucru pe care un parinte il doreste pentr copilul sau este sa aiba un viitor stralucit si sa nu duca grija urmatoarei zi.

Educatia se face in functie de fiecare parinte, avand in vedere ca fiecare are propriile principii si isi educa copii dupa propria educatia.Contradictii intre parinti pot aparea in mod frecvent.Este imposibil sa nu apara atata timp cat acestia au educatii si personalitati diferite.Important este sa va puneti mereu de accord si sa ajungeti la un consens pentru a cere un lucru unui copil.

In medie un copil sta 7 ore la scoala iar restul zilei il petrece cu familia sau cu prietenii.Asadar, in cea mai mare parte copilul se aduca inafara casei.

Am tot auzit reprosuri la adresa parintilor cum ca nu ar fi dat o educatie buna copiilor.Orice parinte isi educa copilul asa cum stie mai bine iar rezultatele nu sunt totdeauna cele pe care le asteptam.

Este foarte important ca copilul tau sa aiba incredere in el , sa nu fie descurajat, sa fie obisnuit cu gandul ca trebuie sa munceasca, sa invete pentru a avea un trai bun.Nu este suficient sa ii acorzi totul copilului tau fara ca el sa depuna vreun efort.Ceea ce ii oferim trebuie sa vina ca un supliment sau o rasplata in momentul in care face indeplineste cu succes o sarcina sau ia o nota mare.

In momentul inceperii maturizarii copilului este bine sa ii raspundem la orice intrebare, indiferent care ar fi ea, pentru a potoli curiozitatea acestuia.Este foarte important sa avem  o legatura stransa ca intre prieteni pentru a ne apropia cat mai mult de copilul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *