Femeile stresate sunt responsabie pentru tensiunea crescuta a barbatilor

Studiile recente arata ca, in cazul in care barbatii mai in varsta au femei care sunt foarte stresate, tensiunea lor proprie le poate creste foarte mult.

Cercetarile efectuate anterior au reusit sa faca o legatura intre stres si tensiunea arteriala crescuta, insa putine lucruri se cunosc deocamdata, despre cum aceste provocari afecteaza ambii parteneri ai unui cuplu, dar si modul in care partenerii se influenteaza unul pe celalalt, intr-o perioada mai lunga.

Pentru noul studiu realizat, cercetatorii au evaluat aproximativ 1350 de cupluri pentru prima data in anul 2006, dupa care i-au evaluat pentru a doua oara in anul 2010, pentru a observa daca tensiunea arteriala isi poate schimba valorile in functie de nivelul de stres din cadrul relatiilor lor. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Michigan au constatat ca nivelul valorii tensiunii arteriale a crescut la barbatii care au femei care au raportat un nivel de stres mai mare. In plus, acest sentiment negativ care poate sa apara intr-o relatie, trait de unul din parteneri, nu a fost asociat cu tensiune arteriala crescuta in cazul celui care este stresat. In momentul in care ambii parteneri au avut stari stresante de-a lungul perioadei casatoriei, s-a putut demonstra ca amandoi au fost supusi unor valori mai crescute ale tensiunii arteriale.

Aproximativ unu din trei adulti din Statele Unite au hipertensiune arteriala, o afectiune grava si de multe ori „tacuta”, care poate afecta inima si vasele de sange. Netratarea acestei afectiuni poate conduce la accident vascular cerebral, insuficienta renala sau alte probleme de sanatate.

De asemenea, trebuie sa stii ca declansarea reactiei de relaxare te poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Acest lucru are loc pe termen scurt, atunci cand respiri profund pret de cateva minute in ideea de a-ti calma corpul. Stresul are influente indirecte, de asemenea. De exemplu, persoanele care sunt stresate sunt mai predispuse la actiunea de a fuma si prezinta valori mai mici in implicarea unor activitati fizice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *