Fructe sau legume?

Te vei gasi adesea confuz in fata rafturilor de fructe si legume, nestiind pe ce pui mana. Asta pentru ca desi pare a fi fruct se prea poate ca nestiinta ta sa nu te lase sa descoperi ca este vorba de fructe si invers. Pur si simplu nu vei gasi pe cantar tasta potrivita caci esti in categoria nepotrivita.

Din sirul de alimente care sunt ceea ce nu iti par la inceput a fi invata sa deosebesti si sa categorizezi corect:

  1. Avocado este un fruct chiar daca ti se pare a fi altceva. Creste in copac si este 100% fruct desi se recomanda sa il adaugi si in salate. Asta pentru ca din clasa de fructe este usor diferit ca si consistenta, dar si ca gust, departe de a fi foarte dulce.
  2. Rosiile- da, le vei spune ca sunt legume si pana la urma asa si sunt desi in mai toate caracteristicile sale se ppate confunda cu un fruct caci are seminte, este suculenta si nu in cele din urma are acel continut moale.
  3. Ardeii sunt fructe. Pe cat de surprinzator poate suna asta pe atat de adevarat. Sunt de fapt versatili caci in lumea gastronomica sunt considerati a fi legume si se folosesc ca atare insa incadrarea lor daca se poate spune asa se refera la categoria de fructe.
  4. Nici dovleacul nu mai este ce pare si este de fapt un fruct desi toata lumea il cunoaste din clasa de legume.
  5. Cat despre vinete, aceste au seminte, deci o prima caracteristica a ceea ce inseamna fructul se bifeaza. Textura lor carnoasa este un alt aspect de care sa se tina cont deci din nou pe cat de surprinzator pe atat de adevarat si vintele sunt fructe.

Poate ca tocmai de aceea se pot folosi in atat de multe combinatii si sunt total versatile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *