Infertilitatea

Din cauza numarului mare de bebelusi, suntem tentati sa credem ca copii se fac foarte usor. Lucrurile nu sunt chiar asa daca vorbim despre infertilitate. Sudii demonstreaza ca aproximativ 12% dintre cupluri nu pot avea copii. De asemenea s-a demosntrat faptul ca o treime dintre barbati si o treime de femei nu pot avea avea copii. Cealalta parte a populatiei care nu poate avea copii este datorata de incompatibilitatile din cuplu.

La barbati inferitilitatea apare din cauza calitatii spermei fie sunt putini spermatozoizi, fie o morfologie necorespunzatoare, boala sau incapacitate fizica. Aceasta problema este cauzata de consumul excesiv de alcool, tutun sau de varsta, medicamente, tratamente pentru cancer. La femei, infertilitatea este cauzata de varsta, blocarea trompelor uterine, lipsa ovulatiei, consumul de droguri, tutun, alcool, obezitate sau infectii cauzate de boli cu transmitere sexuala.

Cum inainte problemele referitoare la infertilitate erau ascunse, acum cuplurile nu se mai ascund si cauta solutii pentru problemele lor. Tehnologia si medicina a avansat foarte mult si exista numeroase posibilitati pentru a rezolva acest tip de problema. Se practica foarte mult apelarea la metode de inseminare artificiala care sunt intr-adevar miraculoase.

Va voi povesti ceva real, ce i s-a intamplat unei cunostinte cand nu mai avea nici o speranta. S-au casatorit prin anul 2008 si isi doreau foarte mult un copil. Dupa ani si ani de incercari s-au gandit sa apelze la o inseminare in vitro. Fara succes. Incercarile au fost numeroase si inutile. Isi pierduse orice speranta ca vor mai putea avea copii vreodata. Se gandeau la posibilitatea de a adopta un copil. Probleme de infertilitate nu existau nici la ea nici la partenerul sau. Nu aveau niciodata un raspuns concret, daca ar fi ea vinovata sau el. Problema era a amandurora. Nu erau coompatibili. Cand s-au decis sa mai faca o ultima incercare a ramas insarcinata cu tripleti. Acum sunt sanatosi si fericiti, sunt 2 baietei si o fetitia perfect sanatosi. Deci, cu rabdare se poate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *