Motive sa incepi sa practici un sport

Sportul este benefic, cu numeroase avantaje pentru sanatatea ta. Asta ti se spune destul de des doar ca pentru unii sportul favorit ramane aruncatul cu privirea. Nu ai de ce sa refuzi o astfel de activitate zilnica si in numele acestui ritm sanatos tine cont de motive precum:

  1. Starea de bine. Avem nevoie de relaxare din cand in cand. Avem nevoie de o stare atat fizica cat si psihica destul de buna pentru a putea face fata tuturor cerintelor dintr-o zi. Asa ca sportul iti poate fi un aliat ideal. In timpul antrenamentelor in organism se secreta endorfine, cele care de altfel ajung sa iti ofere stare de bine, de fericire. Efectele se vad chiar imediat, chiar daca platite cu pretul oboselii.
  2. Somnul linisit. Cand stresul incepe sa  isi puna amprenta din ce in ce mai mult pe ceea ce facem nici somnul nu mai este cel linistit. Nu ne putem odihni asa ca ajungem inevitabil la o stare de oboseala cronica. Cu cat practici mai des sport, de orice fel, acesta ajunge sa iti consume energia si iti ofera un somn adanc si linistit din ideea ca ai nevoie de refacere.
  3. Adrenalina si cortizolul sunt cele care actioneaza concret impotriva stresului. Tinand cont de acestea ai un remediu natural si la indemana sa scapi de situatiile care iti dau batai de cap.
  4. Esti mai productiv. Cu cat esti mai alert cand vine vorba de munca cu atat mai bine. Doar ca munca statica de genul statului in fata calculatorului scade performanta ta. Din acest punct de vedere intreg organismul are de suferit asa ca sportul este cel care compenseaza totul. Vizibil, acesta te tine in priza si te ajuta sa te concentrezi mai mult si mai bine fata de munca pe care o depui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *