Retele de socializare si fericirea

retele socialeDe la aparitia Internetului, lumea a inceput sa se „micsoreze”. Oricine are un calculator sau un dispozitiv cu conexiune la internet, poate ajunge in cealalta parte a lumii in doar cateva secunde. Aceasta este epoca comunicarii si a prezentului. Impreuna cu Internetul, retelele de socializare au devenit o parte omniprezenta a vietii noastre de zi cu zi.

Social media este folosita pentru a impartasi diferite cauze si lucruri, atat bune cat si rele. A facut lucruri ca schimbarea dinamicii alegerilor electorale, si chiar a reusit sa revolutioneze modul in care oamenii participa la un protest. Este cea mai mare evolutie tehnologica din toate timpurile.

Se pare ca oamenii ar fi trebuit sa comunice mai usor datorita acestor progrese, si ar fi trebui sa devina mult mai fericiti, insa acest lucru nu este neaparat adevarat. Au retelele sociale legatura cu fericirea oamenilor? In multe cazuri, retelele de socializare au inlocuit interactiunea oamenilor fata-in-fata, si care astazi pare a fi o actiune banala.

Desi, din anumite puncte de vedere acest lucru este benefic, interactiunea fata-in-fata este vitala pentru o multime de motive:

1. Ne bazam pe comunicarea nonverbala. In primul rand, 60-90% din comunicare este una nonverbala. Reusim sa citim limbajul corporal, expresii ale fetei si gesturi, care ajuta oamenii sa faca o completare a ceea ce cuvintele nu pot spune. Toate aceste lucruri se pierd prin intermediul ecranului si tastaturii.

2. Interactiunea sociala ne face mai fericiti. Fiind indivizi competenti din punct de vedere social, avem capacitatea de a comunica mult mai eficient, iar comunicarea fata-in-fata este vitala pentru ca oamenii sa fie fericiti. Timpul petrecut pe Internet poate avea un efect impresionant asupra unei persoane: in functie de acest lucru, un om este capabil sa interactioneze cu alti oameni.

3. Comparatiile constante cu altii. Un alt motiv pentru care retelele de socialiizare nu sunt benefice pentru oameni, este ca ne comparam in mod constant cu ei, iar acest lucru poate conduce catre depresie. Oamenii nu posteaza lucrurile triste din viata lor, ci doar momentele frumoase si placute, iar acest lucru ne poate descuraja pe multi dintre noi, care credem ca acestia sunt fericiti, iar noi avem o viata mizerabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *