Scoala Altfel

Daca e sa ne amintim cu nostalgie de perioada in care am fost elevi si am trait in bancile scolii nu avem amintiri de genul cursurilor ce se inlocuiau cu tot felul de experiente. Acestea era timpul pentru excursii. Printr-un proiect fericit se pare ca „Scoala Altfel” ii face pe elevi sa uite putin de stresul scolii si sa descopere noi activitati.

Spus pe scurt, Scoala Altfel intentioneaza sa prezinte elevilor viata de dincolo de meserii, de dincolo de limita unei vieti. Acum profesorii devin si ei elevi daca este cazul, se lasa la o parte si invata si ei despre meserii. Daca unii au sansa de a vizita locuri de interes altii continua sa faca prezenta la scoala insa cu o alta programa. Si anume primesc vizite ale celor care le prezinta meseria lor, de la criminalistica si pana la a fi muzician de ce nu. Asa elevii invata ce inseamna cu adevarat sa iti alegi un anume drum in viata, o meserie onorabila.

Oarecum este un proiect preluat din strainatate. Americanii spre exemplu au acea perioada in care pot veni cu proprii copii la serviciu si invers, parintii vin la scoala ca un exemplu pentru copii. Ziua meseriilor este si ea interesanta, cam pe acelasi principiu ca si cel existent acum in cadrul programului cu pricina. Sa-i spunem in pas in fata in ceea ce priveste metoda educationala si asta pentru ca elevii au nevoie sa iasa dintr-o anume carapace, au nevoie sa gaseasca si experiente care le deschid ochii cu privire la viitor si la meseriile de ales.

Si internship-ul a devenit o moda in Romania, cu aceleasi influente din punct de vedere al stilului strain. De asemenea este de apreciat ca se pune un tot mai mare accent pe modul in care elevii descopera o alta latura a invatatului.

Scoala Altfel este si motiv de relaxare. Asta pentru ca la finele sale elevii intra in deja bine cunoscuta vacanta de primavara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *