Sistemul de invatamant, sistemul spagii educationale

Ne plangem ca pentru a fi tratati corect in spitale trebuie sa aducem mici cadouri pentru personal. Ne plangem ca nu mai avem generatii de genii pentru ca tinerii din zilele noastre vad viata cu alti ochi si scoala nu este tocmai in aria lor de interese. Ne plangem de spagi si de sisteme cand de fapt le sustinem.

Sistemul de invatamant nu merge ca pe roate, fiecare an o dovedeste cand rezultatele examenelor scoate de pe bancile scolii someri pe banda rulanta. Si pe deasupra izbucneste scandalul spagilor. Asa cum a vorbi despre intimitati si sex fara perdea este ceea ce caracterizeaza zilele noastre demnitatea nu ne mai ajunge sa supravietuim. Nu mai cunoastem limite daca in joc este stilul de viata, posibilitatea de a castiga mai mult.

Sistem de invatamant precar, sistemul spagilor sustine scoala

Ne dam seama ca in unele cazuri numai spaga pentru profesori este sansa ca unele generatii sa treaca de anii de studiu ca rata prin apa. Pana la urma este trecator si nu merita efortul de a bloca viata unui elev la un stadiu doar pentru ca nu poate. Asa gandesc cei care cu sau fara voia lor se trezesc intr-o hora in care joaca. Insa o data ce ai pornit nu mai poti sa dai inapoi. O data ce ai dat o vei face faca sa clipesti si urmatoarea data. Spaga ajuta, face ochi frumosi profesorilor- unora dintre ei ce-i drept pentru ca se simte posibilitatea. De ce nu intalnim acelasi sistem peste tot? De ce profesorii din zonele rurale sunt decenti si isi prezinta povestea cu amar cand placerea de a face aceasta meserie este umbrita de neajunsuri raportate la venit?

Nivelul de trai isi spune cuvantul pana la urma. Nu putem spera la prea multe din partea profesorilor de vreme ce sunt platiti prea putin pentru ceea ce ar trebui sa faca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *