Stresul si oboseala legata de munca

Multi dintre noi ajungem intr-un punct in viata profesionala cand nu mai suntem multumiti. Uneori nu stim de ce, sau ce putem face in aceasta privinta. Epuizarea si gradul scazut de satisfactie al muncii poate duce chiar la depresie sau la afectiuni fizice, ne face sa fim plictisiti si lipsiti de interes cu privire la ceea ce facem. Exemplificam in continuare cateva astfel de situatii si solutii.

Constientizarea timpului

Te uiti la ceas frecvent? Simti ca timpul parca sta in loc? Te uiti la ceas, apoi simti ca parca au trecut cateva ore si apoi verifici si vezi ca au trecut abia zece minute? Solutia la aceasta problema este simpla. Fa altceva. Gaseste-ti alt loc de munca daca e nevoie. Rupe rutina zilnica facand ceva nou. Te va mentine interesat si nu iti vei da seama cand trece timpul.

Plictiseala

Adesea avem cate o zi cand simtim ca mai degraba am fi acasa in fata televizorului in loc sa stam la munca. Este o reactie naturala, insa cei care se simt tot timpul plictisiti ar trebui sa caute sa invete ceva nou. Viata si munca devin plictisitoare cand nu inveti lucruri noi, asa ca trebuie sa ne imbogatim mereu cunostintele, sa ne dezvoltam abilitati noi. Astfel scapam de plictiseala si devenim mai activi.

Retragere si introvertire

Pe masura ce increderea in sine scade, devenim excesiv de introvertiti. Nu mai socializam, nu mai comunicam bine cu colegii datorita acestui complex de inferioritat. Solutia simpla ar fi schimbarea abordarii fata de munca si cresterea interesului fata de profesie. Devenind mai activ, mergand la mai multe intalniri, preluand responsabilitati noi vom scapa de acest neajuns.

Stres

Stresul cauzeaza diferite simptome la persoane diferite. Nervozitate, oboseala, insomnie, arsuri, dureri de cap, dureri de stomac sunt toate posibile simptome ale stresului. Solutia este in acest caz schimbarea angajatorului sau a domeniului de activitate. Daca nu exista nici un departament din companie in care te-ai simti comfortabil, poate este bine sa schimbi jobul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *