Stresul ucide!

Foarte multi medici continua sa ne repete ce rau ne poate face stresul. Acestia ne recomanda sa nu ne mai suparam atat de tare, sa nu ne enervam si sa evitam situatiile in care putem  deveni anxiosi. Nu putem trai cu o astfel de stare deoarece uitam sa traim cu adevarat. Stresul ne poate afecta organismul intr-un mod in care nici nu ne vine sa credem, afectandu-ne, in acelasi timp calitatea vietii.

In doze mici, stresul ne ajuta sa stam focusati, sa fim energici si alerti. Cand, insa, nivelul de stres este prea ridicat, acesta ne poate distruge sanatatea, dispozitia, productivitatea, relatiile cu ceilalti si calitatea vietii.

Statisticile  despre stres nu se bucura de cele mai frumoase cifre. Chiar daca sunt mari, acest lucru nu este unul de bucurie, ci unul pentru care ar trebui sa ne facem griji.

Cel putin 75% din oamenii adulti sustin ca au experimentat cel putin o data stresul, iar pana in anul 2020 depresia si stresul se pare ca vor fi cauza mortalitatii dupa bolile cardiovasculare. Cel putin una din patru de persoane experimenteaza o tulburare de anxietate- acestea se pot caracteriza ca frica de moarte, boala, frica de a vorbi in public si multe altele. Din ce in ce mai multi oameni declara ca sunt foarte stresati la locul de munca, iar mai mult de 40% din oameni recunosc ca au nevoie de a face ceva cu privire la acest aspect.

Tot statisticile arata ca tulburarile mintale incep inca de la varsta de 14 ani, iar aproximativ 20% dintre copii sau adolescenti au astfel de probleme. Aproape 800,000 de oameni comit actul de sinucidere anual, iar 50% din acestia au varste cuprinse intre 15 si 44 de ani.

12% din oameni recunosc ca nu isi pot controla starile de nervi si de furie iar 32% recunosc ca au cel putin o cunostinta care are probleme cu nervii. Totodata, stresul si anxietatea pot fi responsabile si pentru problemele in cuplu- astfel, aproape 20% declara ca au incheiat o relatie intr-un moment de furie sau violenta a partenerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *