Superstitii despre sarcina de prin lume

Exista numeroase superstitii creeate in intreaga lume legate de sarcina, in special in legatura cu aflarea sexului copilului, chiar daca in momentul de fata tehnologia este avansata si acest lucru poate fi aflat exact.

Inainte de a avansa tehnologia ultrasunetelor, pentru aflarea sexului copilului se recurgea la doua variante: una din ele era sarcina dusa la termen, iar cealalta bazarea pe mituri si superstitii. Aceste credinte populare au fost preluate din generatie in generatie, iar unele dintre ele se vehiculeaza inca si astazi.

Exista, in randul americanilor cel putin, numeroase superstitii care prezic sexul copilului. Una dintre ele ar fi legata de picioarele gravidei: daca sunt mai reci in timpul sarcinii, va avea un baiat, in timp ce picioarele mai calde sunt asociate cu o viitoare fetita.

O alta superstitie spune ca daca un inel suspendat cu o ata deasupra burtii unei gravide are miscari circulare, atunci cel mai probabil copilul va fi fata, iar daca inelul are miscari laterale, atunci va fi baiat.

O superstitie vehiculata si la noi spune ca daca greturile nu isi fac aparitia inca din primul trimestru de sarcina, atunci copilul va fi baiat. O conceptie chinezeasca transmisa peste generatii spune insa ca viitoarea mama poate sa influenteze sexul copilului prin alimentatie. Astfel, daca va mentine cu 7 zile inainte de conceptie un regim bazat pe morcovi, ciuperci, salata si tofu, va avea un baietel, iar daca ceea ce isi doreste este o fetita, ar trebui sa manance peste, carne si muraturi.

Unii cred ca daca femeia insarcinata scapa un cutit, va avea un baiat, insa daca scapa din maini un foarfece, va avea o fetita. La fel se spune si ca daca femeia insarcinata arata obosita tot timpul, cel mai probabil va avea o fata. Daca insa devine parca mai frumoasa pe timpul sarcinii, atunci cu siguranta va avea un baiat. Acest mit se bazeaza pe credinta ca o fata „fura” din frumusetea mamei.

Desi nu sunt confirmate de stiinta si se bazeaza doar pe credinte populare, multe dintre aceste superstitii sunt inca vehiculate si transmise din generatie in generatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *