Tii dieta cum trebuie?

Multe femei se supun unor diete drastice, doar ca sa vada o noutate pe cantar, dar pentru multe dintre ele greutatea lor ramane aceeasi sau chiar mai rau- creste. Exista o multime de lucruri care determina acest lucru de care femeile nu stiu atunci cand tin o dieta. Mancatul cu pofta si somnul insuficient sunt doar cateva motive.

Bei suficienta apa?

Apa nu este o potiune magica care te ajuta sa slabesti, dar este un instrument util care ajuta la indepartarea senzatiei de foame si te opreste din a mai manca. Multi oameni confunda acest lucru si beau apa de fiecare data cand le este foame. O dieta normala contine trei mese pe zi, dar gustarea dintre mese poate fi inlocuita cu un pahar de apa. Data viitoare cand iti doresti sa iei o gustare intre mese, bea un pahar cu apa.

Tii doar dieta sau combini dieta cu exercitiul fizic?

Adesea, cantarul este vazut ca progresul in lupta cu kilogramele in plus. Daca pe cantar este afisata o greutate mai mica decat cea de dinainte, inseamna ca faci progrese. Bazandu-te pe ceea ce zice cantarul nu este o actiune durabila, deoarece nu abordeaza si pierderea nivelului de grasime din corp. In acest caz exercitiile fizice devin un lucru foarte important. Activitatea fizica este foarte importanta deoarece, atunci cand tii doar o dieta si atat, este posibil sa sacrifici din masa ta musculara.

Dormi suficient?

Cantitatea de somn pe care o dormi in fiecare noapte poate afecta organismul, in cazul in care tii o dieta. Potrivit oamenilor de stiinta, cantitatea si calitatea somnului afecteaza abundenta hormonilor grelina si leptina, responsabili de apetitul tau. Astfel, atunci cand nu dormi suficient, corpul tau inregistreaza un nivel mai mare de grelina- hormonul care iti spune sa mananci- si mai putina leptina- hormonul care iti spune sa nu mananci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *