Vitamine de sezon

Trecerea de la un sezon la altul impune fara doar si poate o schimbare de stare; organismul are nevoie in prima faza de o adaptare la noi conditii si cum nu poate sa lupte de unul singur vitaminele sunt suplimentele de care sa tii cont ca si consum. Micul abecedar al vitaminelor se poate opri la C si tot ai benenficii din asta.

Necesarul de vitamine

Intelegand faptul ca ai putea avea o imunitate slabita, ca adaptarea organsimului pentru factorii de mediu dureaza si ar putea sa iti slabeasca capacitatea de a te mentine sanatos incearca lista de vitamine:

  1. Vitamina C este poate cea mai buna prietena a sistemului tau imunitar. Iti fortifica organismul, distruge radicalii liberi si nu in cele din urma protejeaza colagenul.
  2. Vitamina A este in special necesara pentru sanatatea pielii. Mai ales in sezonul rece aceasta este necesara pentru a mentine elasticitatea pielii si pentru a o proteja sa nu aiba riduri si aspecte inestetice si pentru a nu se usca in sezonul rece cand este tot mai mult expusa la factori de mediu rebeli.
  3. Si vitamina E este pe aceeasi lungime de unda, pastrand pielea sanatoasa insa actiunea ei in organism se refera si la o inima sanatoasa cand nu se vor forma cheaguri de sange si cand se previne ingrosarea peretilor vaselor sanguine.
  4. De vitamina D ai nevoie pentru ca intareste oasele, pentru ca favorizeaza absorbita de calciu si pentru ca regleaza intreg metabolismul. Nu ar trebui sa iti lipseasca din lista necesara de vitamine ale sezonului si pentru ca soarele nu mai prezent, astfel ca nici macar partial nu ai parte de beneficiile acestuia.

Asa cum vei gasi pe www.produsenoni.ro exista o diversitatea de produse de genul suplimentelor naturale insa conteaza sa stii ce anume ai nevoie. Desi in complexitatea sa organismul are nevoie de toate vitaminele dozajul sa spunem asa trebuie sa incline balanta in favoarea unora sau altora ca si tipuri de vitamine. Aici vei gasi numeroase tipuri de vitamine, minerale si asa mai departe, usor de consumat caci sunt solubile in apa. Aici iti vei gasi sursa pentru ca organismul tau sa cunoasca o trecere cu mult mai usoara de la un sezon la altul insa nu in cele din urma si per total vorbind tine de posibilitatea de a intari sistemul imunitar si de a te mentine pe o linie de plutire din punct de vedere al sanatatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *